torsdag 6 november 2008

Nytt på likörfronten

Först och främst så var det trevliga reaktioner på Kontext, när den lilla tranbärslikören som var kvar bjöds runt. Jag kanske måste köpa ordentligt stora kärl och göra några liter till utskänkning! Om inte annat se verkar jag ha hittat villiga provsmakare. Jobbigt att de bor så långt ifrån mig bara. Men, men!


Nya (icke tranbärsrelaterade) projekt är i görningen. Helt experimentellt, precis som det ska vara.

Till vänster hänger en apelsin med kryddnejlikor i. Det här ska bli jävligt spännande, ärligt talat. Apelsinen ”svettas” juice, långsamt, långsamt. Hur den här processen vetenskapligt fungerar har jag ingen aning om. Jag är rädd för att det bara ska smaka vodka, men vi får se.

I mitten har vi myntablad. Var ju tvungen att testa, eftersom en av mina favoritblandningar görs med pepparmintslikör (3 delar vodka, 1 del Bols Peppermint Green). Med mängden myntablad jag använde förväntar jag mig något extremt mintsmakande, som praktiskt taget är gjort för att det ska blandas ut.

Till höger är det självklara experimentet. Lime. Det är, efter ingefära, den smak jag kryddar min mat mest med. Nästa test är ju såklart att blanda lime och ingefära. Det ska bli jävligt spännande, för det finns få såser som är godare än ingefäralimesås! Rent logiskt måste det ju bli en skitgod likör/snaps också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar