Skinkstek i lergryta med äpple
6 pers
800-
2 msk kinesisk soja
1 tsk malen ingefära
2-3 morötter
1-2 äpplen
1-2 purjolökar
Flingsalt
1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter.
2. Blanda äpplejuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds.
3. Skala och skär morötter och äpple i mindre bitar. Ansa, skölj och skiva purjolöken.
4. Torka av lergrytan lätt. Lägg morots- äppel- och purjobitar i botten.
5. Lägg i köttet. Häll marinaden över.
6. Ställ lergrytan i kall ugn. Sätt ugnen på
Före servering, strö flingsalt över. Servera med någon form av potatis.
Ur Hela Sveriges Husman.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar